Aluradiátor Projekt Kft.

Cégbemutató

Az idén 55 éves LEHEL Radiátorgyár cégcsoport elsődleges célja, hogy a tevékenységeit minél alacsonyabb környezeti terhelés mellett végezve olyan projekteket valósítson meg, amellyel jelentős energiamegtakarítás érhető el, mindemellett küldetésének tekinti, hogy az érintetteknek bemutassa hogyan tudják mindezt minél hatékonyabban hasznosítani a mindennapjaikban. A leírtak mentén kifejtett tevékenységének köszönhetően a cégcsoport 2023. szeptemberében a portfolio.hu által szervezett Sustainable World konferencia keretében átvehette a rangos Green Awards díjat Az Év Zöld Befektetése kategóriában.

Az Európai Unió klímavédelmi céljai tekintetében kiemelt figyelmet fordít a légkörbe jutó üvegházhatású gázok (ÜHG) mennyiségének csökkentésére, amelynek keretében kötelez minden tagállamot, hogy minél nagyobb megtakarítást érjenek el az említett kérdéskörben. A vonatkozó rendelet 2023. évi felülvizsgálatát követően 30% helyett 40%-os kibocsátás-csökkentés került előírásra uniós szinten, és most először tagállamokra lebontott külön célokat is megszabtak, így Magyarországnak az eddigi 7% helyett 18,7%-kal kell csökkentenie a kibocsátását a 2005-ös szinthez képest 2030-ra.

Ennek keretében külön kiemelésre került az épületek fűtése, amely tekintetben az 1960-1990-es években épült házgyári lakások fűtésrendszerének korszerűsítése kiemelt jelentőséggel bír. Ezek a házak jellemzően szigeteletlen falazattal és szabályozatlan fűtési rendszerrel lettek kivitelezve, ezáltal óriási energiaveszteséggel üzemelnek, ami többlet szén-dioxid kibocsájtást eredményez, ami rontja az ország és az EU klímavédelmi céljainak elérhetőségét.

A cégcsoport által 2021-2023 között 36 db társasház közel 4000 lakásában megvalósított fűtéskorszerűsítéssel a visszamérések alapján akár 25-30%-os megtakarítás is realizálható a fűtésköltségek tekintetében, amely jelentősen meghaladja az EU által elvárt szintet is.

A kivitelezéshez a LEHEL Viking típusú alumínium radiátorokat a nulla környezetterhelésű, 2019 óta folyamatosan a nemzetközileg elismert Green Brand minősítéssel rendelkező, 100%-ban hazai tulajdonú gyárunkból biztosítjuk.

A LEHEL cégcsoport a gyártás tekintetében is kiemelt figyelmet fordít a környezeti szempontokra, amely által vezérelve 2012-2016 között jelentős beruházásokat végzett. Az infrastruktúra felújítása mellett telepítésre került 100 KW napelemfarm, négy darab, összesen 256 KW teljesítményű biomassza kazán, melynek eredményeképpen egy teljesen ‘zöld’ gyár jött létre, amelynek köszönhetően nulla környezetterhelés mellett folyik a termelés Jászboldogházán. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen fejlesztéseknek köszönhetően társaságunk első magyar iparvállalatként kapta meg a neves Green Brand minősítést, amely az azóta eltelt időszakban további két alkalommal meghosszabbításra került.

 

 

Magyarországon a Lehel Hűtőgépgyár kezdte el az alumínium radiátorok gyártását alumínium csővázból és alumínium profilból. Az első termékek Alutherm márkanéven kerültek forgalomba 1968-ban és egészen 1972-ig gyártották őket.

A megemelkedett házgyári lakásépítések generálták a következő generációs radiátorok kifejlesztését. Ekkor szabadalmaztatták a Radal radiátorcsaládot, amely már a saját korában is rendkívül korszerű terméknek számított. A radiátorok gyártására 1968-ban, azaz pontosan 55 éve megalapították a LEHEL Hűtőgépgyár Radiátor Gyáregységét Jászboldogházán, ahol 1970-es évek elején indult el a Radal radiátorok gyártása.

A Radal típusú radiátorok voltak az első nagy mennyiségben gyártott és értékesített radiátorok, amelyekből nagyjából 30 millió m2-nek megfelelő fűtőfelület került beépítésre csak Magyarországon, és további jelentős mennyiség került exportálásra.

A 90-es évek közepétól a Radal radiátorokat követték a Viking és Panel típusú, skandináv dizájnelemeket felvonultató radiátorok, amelyek az új műszaki konstrukció révén jelentős fűtő kapacitással is bírtak.

A LEHEL Radiátorgyár által gyártott termékek a mai napig szolgálják tökéletesen a lakók életét, gyorsan felmelegszenek, megbízhatóan fűtenek, nagyon alacsony a minőségükkel  kapcsolatos probléma, amely nem mondható el a mai acél radiátorok többségéről. A radiátorok minősége és tartóssága a fentiek alapján bizonyított és megkérdőjelezhetetlen. A Radal radiátorok cseréjét sem a működésből eredő probléma indokolja, sokkal inkább az emberek változó ízlése és megújítási vágya. A Viking radiátorok a Radal jó tulajdonságait megőrizve próbálják kielégíteni a vevők változó igényeit, amit a gyártó cég immár 25 év garancia vállalásával is kiegészít, ami egyedülálló a piacon. Összességében ez a termékcsalád nagyon régóta bizonyítja kiválóságát és megbízhatóságát az érintett lakások, családi házak fűtésénél.

 

 

A LEHEL által gyártott radiátorok élettartama a tapasztalatok alapján akár az 50 évet is meghaladhatja, így azon túl, hogy a vásárló minőségi terméket kap, környezeti terhelés szempontjából is ez a környezettudatos megoldás, mivel az egyéb 5-10 év élettartamú radiátorokhoz képest jóval ritkábban kell cserélni, és a lecserélt régi alumínium radiátor 100%-ban újrahasznosítható, tehát zéró környezeti terhelés mellett újulnak meg a fűtőtestek!

KapcsolatKérjen bővebb tájékoztatást,
kollégánk visszahívja!