Aluradiátor Projekt Kft.

Cégbemutató

Az Aluradiátor Projekt Kft.-t a Lehel Radiátorgyár cégcsoport tagjaként 2019. májusában alapította a cégcsoport tulajdonosa, azzal a szándékkal, hogy a radiátorgyár 49% tulajdonrészét is megvásárolja a társtulajdonos kockázati tőkebefektető alaptól. Ezzel a tranzakcióval az 1968-ban alapított Lehel Radiátorgyár újra 100%-ban magyar tulajdonba került.

A gyártói helyzetelőnyét kihasználva az Aluradiátor Projekt Kft. az épületgépészeti kivitelezések, ezen belül is főképpen a fűtéskorszerűsítési projektek megvalósítására specializálódott.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett ZFR-TÁV /2019 és ZFR-ÉMI-TÁV/2020 pályázatok keretében megvalósítandó távfűtéses lakások fűtéskorszerűsítése és radiátorcsere programok kifejezetten előnyösek a cégcsoport szempontjából.

A pályázat keretében a házgyári lakásokba beépített régi radiátorokat lehet új, energia takarékos radiátorokra cserélni. Mivel a Lehel Radiátorgyár által gyártott Aluterm és Radal radiátorokból több mint 30 millió m2-nek megfelelő fűtőfelület került beépítésre Magyarországon ezekbe a lakásokba, ezért a gyárban jelenleg gyártásbaan lévő Lehel Viking radiátorcsalád minden követelménynek megfelel amit a pályázat támaszt az új radiátorokkal szemben.

A Lehel Viking radiátor a Radal radiátor vázára épül, skandináv desingjával megfelel a mai kor esztétikai igényeinek. Ezen kívül 15%-al csökkent a víztér térfogata, és egy légtelenítő szelepet is kapott, amelyeknek hatására megnőtt az energiahatékonysága. Mivel azonos vázra épülnek, ezért csereszabatos a Radal radiátorokkal, így gyorsan és könnyen szerelhető, nincs szükség rendszerátalakításra.

A 100%-ban magyar cégcsoport tulajdonosa elkötelezett a környezetvédelem és a zöld energia mellett, amit nem csak a fűtéskorszerűsítési pályázatokon való részvétel, hanem a gyárban végrehajtott beruházásai is bizonyítanak.
A gyár 2012-2015. között nettó 514 millió Ft beruházásból újult meg. Szinte az összes épületen lecserélésre került a tető, új hőszigetelő ablakok kerültek beépítésre, energiahatékony fűtési és elektromos rendszer került kiépítésre, illetve környezetbarát technológiaként 2*50 kW-os napelemfarm került elhelyezésre. A fejlesztések eredményeként 2019. májusában hazánkban elsőként a gyár megkapta a nívós GREEN BRAND minősítést, amelyet 2021. ben megerősített a tanusító szervezet.

A Lehel Radiátorgyárról és a Lehel Viking termékcsaládról bővebb információ a gyár honlapján a www.lehelradiator.hu weboldalon érhető el!

KapcsolatÍrjon nekünk! Kérdezzen tőlünk!