Országos kiszállítás 72 órán belül!
Ügyfélszolgálat: +3657460100 | info[kukac]alurad.hu
ALURAD | Radiátor webáruház

Cégünk története

Az ALURAD-ot 1970-ben alapították a Lehel Hűtőgép Gyár radiátor gyártó vállalataként. A gyár meleg és forróvizes rendszerekhez gyártott alumínium radiátorokat. Az 1991-es felvásárlás során a korábbi ALURAD az Electrolux tulajdonába került.

A Radal típusú radiátorok voltak az első nagy mennyiségben gyártott és értékesített radiátorok, amelyekből nagyjából 30 millió m2-nek megfelelő fűtőfelület került beépítésre csak Magyarországon, és további jelentős mennyiség került exportálásra.
 
 
A 90-es évek elején a Radal radiátorokat követték a Radal Panel típusú, újabb kialakítású radiátorok, amely az új konstrukció révén jelentős fűtő kapacitással is bírt.
 
1993 december 1-től kezdve a vállalat önálló cégként működött Electrolux Lehel Radiátor Gyártó és Kereskedelmi Kft néven és az Electrolux Otthon Komfort üzletág alá tartozott.
 
1998 Március 1-én az Electrolux eladta a vállalatot, így jött létre az ALURAD Fűtéstechnikai Kft. amely egészen 2009-ig folytatta a radiátorok gyártását. 
A cég felszámolása után, 2011. augusztus 1-én a Radiátor Invest Kft. vásárolta meg a teljes cég tulajdont és átvette a korábbi tevékenységeit a gyárnak, beleértve a radiátor gyártást és forgalmazást. Az új tulajdonos 2012-2016 között jelentős beruházásokat hajtott végre, amelynek eredményeként gyár teljes infrastruktúrája megújult, ”passzív gyár”-rá vált.
 
 
2015-ben az Alurad Heating Innovation Kft., a GB & Partners Tőkealap-kezelő portfolio cége  többségi részesedést szerzett a vállalatban. 
Jelenleg az alumínium radiátorok ALURAD Panel és ALURAD Viking néven kerülnek forgalomba a hazai és a nemzetközi piacokon.